Doma Preporuke Kontakt Media Utisci Majmuni Apartman Starine                                                                           Hrvatski jezik English language

Molim odaberite pasminu:

mops slikafrancuski buldog slikabuldog slika

Za sve informacije: buldogmops@gmail.com

 sapaO NAMA sapa

Ovamo  Moja uzgajivačnica WALPURGIS NIGHT registrirana kod FCI pod brojem 163/2000 (prije u slovačkoj verziji Z Walpurginej noci-CS pod brojem 0992/80) postoji od 1980 godine, prijavljena je več 1979 g. ali službeno je priznata pola godine kasnije. Tako da je vec više od 41 godina mog uspješnog uzgoja plemenitih pasa i lijepih izložbenih trenutaka i ponosim se sa time. hura

Počela sam sa pasminom Mastino napolitano (Neapuljski mastin). Prvo sam imala predivnu ženku Artemis, kasnije je stigao i mužjak imena Brutto. Mužjak je bio prekrasan i upečatljiv. U Budimpešti je osvojio CAC, CACIB, BOB i R.BIS. Bilo je to 1984 godine, ako dobro pamtim. Iste godine je bio jako uspješan i u Brnu, osvojio je CAC i R.CACIB. Godine 1988 sam se udala i godine 1989 preselila iz Bratislave (SLOVAČKA) u Split (HRVATSKA). Uz mastina nas je obveseljavala i naša prva ženkica mopsa, predivna Carin. Stanovali smo u malom dvosobnom stanu. Unatoc skučenom prostoru od samo 45 m2, godine 1991 sam imala prvo hrvatsko leglo mopsova. Mužjak iz tog legla Alf je bio prvi hrvatski šampion i doživio je nevjerovatnih 16 godina. Iz drugog legla, 1992 godine se rodio Brutus, koji je kasnije slavio uspjehe u Sloveniji, otišao je u Maribor i živio je 13 godina.

Godine 1994 je u našu obitelj došla prvi francuski buldog, ženkica Ajda i štene engleskog buldoga Arabella. Bilo nas je stvarno previše u malom stanu i 1995 godine smo kupili u Kaštelima pokraj Splita kuću sa 1250 m2 zemlje. Konačno dovoljno prostora za sve naše kućne ljubimce! Od tada imam uspješan uzgoj triju pasmina: engleski buldog, francuski buldog i mops.

Nakon niza sretnih i manje sretnih godina u Dalmaciji, smo se 2011 godine odlučili preseliti u Primorsko-goransku županiju i našli smo prekrasno imanje u Bakarcu, 8 km od Rijeke. Naše novo imanje ima ukupno 2.000 m2, sa predivnom starinom, kućom iz 1886 godine. Iako se nalazimo samo 250 m od mora, naše imanje nema susjeda, oko nas se nalaze samo vikendice i tokom cijele godine su kod nas čuti samo ptice i povremeno vjetar. Naši psi ne laju, jako su dobro odgojeni, zato ne smetaju niti povremenim prolaznicima, uglavnom ljudima iz Rijeke koji se bave rekreacijom, glivarstvom i trčanjem po šumi. Našim ljubimcima smo kao prvima sredili velike prostore za njihov sretan život, 5 spavaonica sa podnim grijanjem, 5 nadkrivenih dnevnih boravka gdje se igraju kada pada kiša i 5 ograđenih prostora za trčanje i nuždu. Sve te prostore dnevno održavamo. Ja i moj suprug praktički cijeli dan provodimo u družstvu naših ljubimaca.
hura 2Kod nas nema štenaca "bez papira", u nas su svi štenci sa hrvatskom rodovnicom izdanom od HRVATSKOG KINOLOŠKOG SAVEZA Zagreb, članicom međunarodne kinološke federacije F.C.I.
Uz hrvatsku rodovnicu, dobivate Kupoprodajni ugovor, potvrdu o cijepljenu protiv raznih bolesti, PUPPY paketić sa igračkama, uputama o odgoju i prehrani, paketič hrane i cjeloživotnu podršku putem maila ili telefona.
Mi živimo u obiteljskoj kući sa velikom okučnicom. Kod nas nema malih boksova i skučenog prostora za istrčavanje... Svaka pasmina živi u čoporu, 1 muzjak + nekoliko ženkica.
Kod nas nema prometa, čisti zrak, tišina i mir izgleda jako pogoduju na karakter mojih pasa, svi su veseli, nježni, privrženi, kasnije mi se javljaju novi vlasnici da su vrlo zadovoljni sa njihovim ponašanjem. Stalno mi šalju slikice i oduševljeni su, doslovce. Osječam neizmjernu ljubav prema svakom mom ljubimcu. Najteže mi pada, što imaju kraći životni vijek od mene i sa njihovim konačnim odlaskom mi je najteže se pomiriti.
Svakog svog psa posebno obožavam, svaki ima svoj karakter i svoje posebne osobine. Sa odlaskom svakog šteneta mi odlazi i komad mog srca sa njime. Samo se mogu nadati, da svako štene nađe svoj sretni dom.

Nadam se, da ćemo se sada lijepo družiti i da pregledom mojih stranica se budete osječali ugodno i podjelite sa mnom veliku ljubav prema ovim posebnim pasminama. Ako usput i naučite nešto novo, nitko sretniji od mene.
                                             Miriam, ljudska mama svim mojim ljubimcima

ljubav

                                                                                                                                                      NA VRH

look here
FRANCUSKI BULDOG
!!! Imamo novo leglo !!!
French Bulldog for sale - PUPPIES


MOPS
!! Na prodaju štenci !!
mops štenci na prodaju

ENGLESKI BULDOG
!! Englezići na prodaju !!
štenci engleskog buldoga na prodaju

!! NA POKLON !!
engleski buldog na prodaju - JUNIORI


MAJMUNI
Sada NIŠTA na prodaju !

STARINE
Sada NIŠTA na prodaju !